Politiek

EDDY DANIELS – Als het publiek een schone van Filippijnse afkomst tot Miss België kiest, dan zitten ‘de’ media klaar: er zullen wel racistische reacties komen op de ‘sociale’ media. Feiten zijn dan weer overbodig.

ANDREA CUYPERS – Wie vandaag nog dacht dat de SP.A gewone mensen prioritair wil behandelen kijkt misschien eens beter naar wat Meeuws en Termont in onze twee grootste steden aanrichten (Column) (UPDATE).

MARTHA HUYBRECHTS– Lieven Boeve meent dat een Albanese familie die hier al zeven jaar verblijft, niet uitgewezen mag worden. Voor mij is de zoveelste leugens van Boeve erger dan ‘het geval teveel’.

MARTHA HUYBRECHTS – In Knack vraagt Gulrez Shah Azhar dat landen zich snel zouden voorbereiden op ‘miljoenen klimaatvluchtelingen'. Die horen we hier dan toe te laten. Maar ondertussen bestaat dat wel niet, zo’n vluchteling.

RUDI DIERICK – Extreemrechts en cultuurmarxisten schieten hard op elkaar, én op gematigden. De heisa rond Rachida Lamrabet en in Borgerhout illustreerden dat. Maar integratie vraag beter dan zwart-witdenken.

RUDI DIERICK – Soms lijkt het wel onmogelijk, hoe geniaal en doodeerlijk sommige politici ook kunnen zijn. Neem nu de kernuitstap. De ene wil het regeerakkoord toepassen, maar selectief. De andere wil het ook toepassen, maar in zijn geheel.

LUC RYCKAERTS – Rajoy wou de onafhankelijkheidsgezinden met verkiezingen onder zijn strakke controle politiek uitschakelen. Maar dat mislukte. Toch probeert hij hen, ondanks hun meerderheid, nog steeds te vervolgen en te weren uit het bestuur.

LUC RYCKAERTS – Drie partijen, 'CIU', ERC en JxCat, gingen vooruit. Ze zijn elk bijna even groot. De PP van Rajoy verloor zwaar, net zoals de hard line CUP. Maar een eenvoudige regeringsvorming zit er niet in. Wat nu?

ANDREA CUYPERS – Het getier in de Wetstraat rond de zogenaamd gefolterde en in gevaar gebrachte Soedanese ‘vluchtelingen’ lijkt geen uiting van bezorgdheid voor de Soedanezen maar enkel voor de populariteit van Theo Francken.

CITATEN - Terwijl we wachten op de resultaten uit Catalonië, enkele citaten van uiteenlopende waarnemers. De Catalanen kregen bijval vanuit landen als Denemarken, Noorwegen, Finland en Zweden,Letland, Litouwen en Estland, Ierland, België, Zwitserland en Slovenië.

Pages

Subscribe to RSS - Politiek