Edito

REDACTIE – Hoe helpen we vluchtelingen best? Opvang hier is waanzinnig duur en zorgt voor grote maatschappelijke problemen. Daarom staan wij voor opvang in een 'nabije veilige streek'. Daarom deze petitie.

RUDI DIERICK – Heeft Europa wel het gepaste antwoord op de vluchtelingencrisis? We hebben zeker een humanitaire plicht, en enige rijkdom. Maar dat is geen excuus voor eender wat. Dit dossier helpt het uit te diepen.

RUDI DIERICK - Probeert de AKP iets met de EU dat lijkt op de kikker in een pot water die men langzaam aan aan't koken brengt? De reactie van onze overheden op het snel toenemende geweld van de AKP baart zorgen.

JOOST RAMPELBERG - Vorige regering verplichtte de beëdigde tolken en vertalers bij de rechtbank BTW-facturen af te leveren voor hun prestaties, met name ook deze geleverd aan rechtscolleges en politiediensten wat het aantal tolken en vertalers verminderde tot ongeveer 1/3. Of hoe schiet je als regering in eigen voet.

RUDI DIERICK – Antiterreurmaatregelen zoals die van zondag zullen niet volstaan én een fortuin kosten. Onhoudbaar. Hoog tijd dus om de diepe oorzaken van dit geweld te onderkennen en om alles wat niet vreedzaam kan samenleven te weren.

RUDI DIERICK – De recente acties van de FGTB toonden een rauwe en arrogante machtspositie. Deze keer ging ze letterlijk over lijken. Wanneer volgt de even assertieve, maar democratische reactie van onze regeringen?

ROB LEMEIRE & REDACTIE – Waarom we al wie echt in nood is, willen blijven helpen, maar ons tegelijk zorgen maken omwille van de manier waarop vluchtelingen best geholpen worden en over de bescherming van onze eigen wetten en cultuur.

KERNREDACTIE – 11 juli : Wat valt er te vieren? Is Vlaanderen goed bezig? Zijn de Vlamingen goed bezig met hun overheden? Of moeten we de ambities drastisch opschroeven?

RUDI DIERICK – De Griekse crisis wrijft zout in Europese wonden: overheden leenden meer dan gezond was, investeerden te weinig, en er kregen dat geld. Banken zijn echter even cruciaal voor elke moderne maatschappij als een hart voor de mens. De oplossing is nochtans eenvoudig.

R. DIERICK – On één decennium verloren we één kwart van onze industrie. Andere, vergelijkbare landen kampen ook met globalisering, maar scoren beter. Wie is dan verantwoordelijk voor dit 'Belgische' afsterven?

Pages

Subscribe to RSS - Edito