Machteloze moeders en laffe politici

Machteloze moeders en laffe politici

Poetin had eigenlijk wel een punt, toen hij schamperde over Europese staten die hun kinderen niet meer verdedigen tegen moordenaars, verkrachters, pedofielen en terroristen. Typerend, die Marokkaanse illegaal, al vijfmaal 'uitgewezen', maar die in Sint-Niklaas wel een tweede vrouw verkrachtte. Na de koude in de rug, volgde bij mij woede tegen onze laffe en domme politici. Want laten we eerlijk zijn, zij dragen een pijnlijke verantwoordelijkheid voor een groot deel van het geweld tegen onze kinderen, en zoveel gewone oudjes en volwassenen.

De feiten zijn ondertussen voldoende gekend. Een 19-jarige vrouw werd brutaal verkracht in Sint-Niklaas door 'Azrak F.'. Ze werd in de vroege ochtend van 6 augustus, na een avondje uit, aangevallen. Terwijl ze naar huis wandelde, merkte ze dat ze gevolgd werd. Ze stuurde nog een sms’je naar haar vader. Die schoot direct de auto in, op zoek naar zijn dochter. Maar die was dan al in handen van de dader gevallen. Die bedreigde de jonge vrouw en dwong haar zich uit te kleden. Daarna verkrachte hij haar. Zij kon op een bepaald moment nog wel de hulpdiensten bellen. Daarvan bestaan geluidsopnames en ook getuigenissen van buurtbewoners die haar geschreeuw om hulp gehoord hadden. Maar spijtig genoeg kwam geen enkele tussenbeide.

De dader is van Marokkaanse origine en illegaal in ons land. Hij bleef in de rechtbank de feiten ontkennen. Zijn beweringen zouden echter tegenstrijdig zijn met camerabeelden en met DNA op haar lichaam. Hij was nog geen twee jaar geleden al tot drie jaar cel veroordeeld voor soortgelijke feiten. Maar hij kwam na één jaar al vrij en hij werd, ondanks een handvol uitwijzingsbevelen, nooit effectief uitgewezen. Nu wordt 15 jaar geëist, plus 6.000 euro boete en 'een ontzetting uit zijn rechten van tien jaar.'

Begrijpt u dat nog? Ik niet. Ik zie hier een openbare aanklager die een zeer lichte straf vraagt, én die weigert de aangewezen maatregelen voor onze veiligheid te nemen. Lacht hij daarmee indirect de slachtoffers van alle soortgelijke geweld niet vierkant uit?

Ik had een dubbele aanklacht verwacht, één tegen deze dader met niet alleen een vordering tot 15 jaar, maar ook een véél hogere boete, plus effectieve uitwijzing, én ondertussen opsluiting zonder énig comfort tot de boete effectief betaald is en de uitwijzing gebeurd is, en voorts levenslange ontzetting uit alle rechten en levenslang verbod tot verblijf op ons grondgebied, maar daarnaast ook een vordering wegens nodeloos in gevaar brengen van mensenlevens tegen de rechter die die man al na één jaar vrij liet zonder enige waarborg op een effectieve uitwijzing – dus zonder de minste bescherming van de burgers tegen zo'n gevaar - en aanvullend tegen alle ambtelijke en eventueel politieke verantwoordelijken voor deze zwarte tragedie waarbij men wel een papiermolen met bevelen (tot uitwijzing) laat draaien, maar verder iedereen eens hard laat lachen, of wenen, bij deze uitwijzingsklucht.

Want wenen, dat is het enige dat ik nog kan doen bij zulke onverantwoordelijkheid van onze politieke kaste. En kwaad worden. Heel kwaad.

Waarbij ik niet schiet op Theo Francken, Jan Jambon en hun medestanders. Die kregen al enkele dijkbreuken, veroorzaakt door de traditionele partijen, terug dicht. Want het zijn net die partijen, en vooral de politiek-correcte opiniemakers in dit land, met daarb ij onder meer de donkerrode doctrinairen - al dan niet in een groen fluo-jasje, die verantwoordelijk zijn voor het aanhoudende verblijf hier op straat van zoveel duizenden veroordeelde misdadigers en illegalen met een hoog risico op een gevaarlijk gedrag of met onverzoenbare normen en waarden.

Tijd om het roer om te gooien.

Zorg ervoor dat niemand hier nog vrij op straat kan rondlopen na een bevel tot uitwijzing. Wees assertief, en zo nodig agressief, tegenover de landen van oorsprong die hun staatsburgers die hier illegaal verblijven niet willen opnemen. Voer de diplomatieke druk gerust snel en hard op. Stop elke financiële steun, direct en indirect via NGO's en vzw's, aan landen die weigeren. En zet alle veroordeelden of andere uitgewezenen die zogenaamd geen papieren meer hebben op een strafregime van droog brood en plat water, of serveer ze gewoon eenvoudige Vlaamse kost. En waarom geen beperkingen op het reizen naar die landen?

En laten we ons ook niet miskijken op de diepe oorzaken van geweld tegen vrouwen. Zorg daarom ook voor een uiterst professionele psychotherapeutische begeleiding, in gevangenissen én daarbuiten, van al wie ooit veroordeeld is voor zo'n geweld. Waar nodig zal dat ook een 'harde' aanpak vereisen. Duf ook sneller voorwaardelijke vrijlatingen intrekken. Durf mensen van vreemde herkomst onze nationaliteit afnemen. En voorzie aangepaste strafregimes waarbij aangeklaagden, die opgesloten worden, en veroordeelden beperkt vrij kunnen krijgen om hun werk te kunnen behouden.

Te vroeg vrijlaten omwille van de overbevolking in de gevangenissen, dat probleem wordt in één klap opgelost zodra er daadwerkelijk uitgewezen wordt.

En denk verder misschien ook eens na over een gepaste begeleiding van al diegenen die wel aangeklaagd zijn voor verkrachting, aanranding of vergelijkbaar zwaar geweld, maar wiens schuld niet aangetoond kon worden. In die groep zitten er velen die wel degelijk effectieve daders zijn, of toekomstige daders. Hebben onze kinderen en alle vrouwen geen recht op een ernstige bescherming tegen die grote risico's?

Moet het voorzorgsprincipe hier niet stevig aangesproken worden? Is het dan niet aangewezen dat die groep wel beschermende maatregelen opgelegd krijgen? Denk aan een verplicht psychologisch onderzoek en scholing in correct gedrag, met evenwichtige informatie over de medische gevolgen voor de slachtoffers. Doe daarbij gerust beroep op veroordeelde daders met berouw en slachtoffers.

En waarom zou er niet systematisch gemeten mogen worden, voor elke rechter in dit land, wat de (gewogen) recidive is van 'zijn' veroordeelden? En verder, waarom geen steekproeven naar correcte opvang van slachtoffers wanneer die aanranding melden bij de politie?

Zoek dus geen excuses meer.

Want ik wil dat mijn kinderen terug veilig zijn. Beste politici, weerleg Poetin, en zorg dat onze kinderen, families, buren, vrienden en collega's wel terug gerust hun leven kunnen leiden!

Martha Huybrechts, leerkracht wetenschappen

Meer info? 

Vindt u in ons Dossier 'Wereldvreemde rechters en wereldvreemde wetten',

over rechters die onschuldigen straffen, schuldigen op lichtzinnige gronden laten lopen, volstrekt onevenredige kosten veroorzaken voor slachtoffers en u en ik, de belastingbetalers, of die met hun uitspraken het democratische goedgekeurde beleid vakkundig blokkeren, bijvoorbeeld inzake asielbeleid en uitwijzing van illegale immigranten.

 

De opinie uitgedrukt in dit artikel is enkel deze van de auteur. We waarderen alle opbouwende kritiek en suggesties. Reageer, op onze Facebook-pagina, of stuur ons een bericht met uw bemerkingen, extra feiten en uw voorstellen.

Vond u dit een goed artikel? Misschien wilt u ons dan ook steunen? Dat kan redactioneel, financieel of organisatorisch!